Dan poljoprivrednika opštine Gračanica

19. septembra 2016. godine će se održati prvi Dan poljoprivrednika opštine Gračanica, u organizaciji Gračanačke inicijative za održivi razvoj – GIOR i Opštine Gračanica. Događaj će biti organizovan u parku ispred Doma kulture u Donjoj Gušterici.

Poster Dan poljoprivrednikaDan poljoprivrednika opštine Gračanica je  deo manifestacije proslave Dana opštine  Gračanica. Istaknuti poljoprivrednici će na ovom događaju predstaviti svoje proizvode. Sam događaj će biti organizovan kao Sajam poljoprivrede, gde će posetioci, pored proizvoda, moći da se upoznaju i sa najnovijim poljoprivrednim mašinama, kao  i preparatima potrebnim za negu biljaka.  Deo Sajma će biti posvećen i institucijama koje finanasijski podržavaju poljoprivrednike. Na sajmu će govoriti  predsednik opštine  Gračanica  Vladeta Kostić.

Ansambal „Venac“, škola folklora „Venac“ Donja Gušterica i KUD „Dobrotinski vez“ će učestvovati u kulturno – umetničkom programu.

U sklopu  Sajma će biti organizovano predavanje profesora sa Poljoprivrednog fakulteta u oblasti voćarstva i pčelarstva, koje će biti od velike koristi,  stručnim i teorijskim savetima,  poljoprivrednicima, ne bi li, uz njihovu pomoć, unapredili kvalitet svojih proizvoda.

Takođe će biti organizovana i Pogačijada – takmičenje za najbolju kosovsku pogaču, gde očekujemo veoma jaku konkurenciju i težak zadatak za komisiju koja će odlučivati  koja je pogača najbolja.

Svi koji žele da na Sajmu predstave svoje proizvode posetiocima i na taj dobiju bar malo priznanja za trud koji ulažu ne bi li proizvodi bili vrhunskog kvaliteta, kao i da na taj način njihovi proizvodi nađu put do krajnjih korisnika, treba da se prijave do 10. septembra 2016. godine.

Za sve domaćice sa teritorije opštine Gračanica koje žele da pokažu svoje umeće, znanja, kao i male tajne u pravljenju  domaćih pogača, a da za svoj trud budu i nagrađene, ovo je prilika da se prijave za nadmetanje. Prijava kandidatkinja će trajati do  15. septembra.

– Ivana Živić

Kontakti za priajvu učesnika su:

Telefoni: 049830345; 049630059

E-mail: office@giorkosovo.org

FB: @giorkosovo